סרטים עברו דרך ארוכה בפרק זמן קצר יחסית. הם שינו את האופן שבו אנו רואים ומבינים סיפורים, סיפקו עיצוב טכנולוגי פורץ דרך של התרבות שלנו, ושינו את המסגרת הכלכלית של תעשיית הבידור לנצח. במאמר זה, נחקור את האבולוציה של סרטים וכיצד הייתה להם השפעה עמוקה על תעשיית הבידור.
מהסרטים הראשונים של שנות ה-80 של המאה ה-19 ועד ל-IMFs (Interchangeable Media Files) החדישים של היום, היו אינספור פריצות דרך ושינויים בסרטים. מה שהתחיל כסרטים קצרים פרימיטיביים של חיי היומיום גדל והפך לתעשייה עולמית המגלגלת מיליארדי דולרים. ההיסטוריה של הקולנוע היא חשובה, והאבולוציה שלה הוגדרה על ידי חדשנות, טכנולוגיה ויצירתיות.
הסרטים הראשונים צולמו במצלמות ידניות גסות וניתן היה לראותם רק פעם אחת, מכיוון שטכנולוגיית הקולנוע המוקדמת עדיין לא הייתה מתקדמת מספיק כדי ליצור עותקים. הסרטים היו קצרים, בדרך כלל באורך של פחות מחמש דקות והציגו סצנות יומיומיות של אנשים, אם כי לא עבר זמן רב עד שיוצרי הסרטים החלו להתנסות בסיפור נרטיבי.
הופעת הסאונד בסוף שנות העשרים אפשרה ליוצרי סרטים לרומם את אומנותם. ה"טוקים" של קווינסלנד, כפי שכונו, היו להיט מיידי בקרב הקהל והצגת טכנולוגיה זו בישרה על תור הזהב של הקולנוע הידוע בשם "מערכת האולפנים". בתקופה זו של הוליווד, שהייתה כמעט מונופול של חמשת האולפנים הגדולים, התמונות נעשו בדרך כלל תחת חוזה בלעדי עם האולפן והז'אנר נשלט בעיקר על ידי קומדיות רומנטיות ומחזות זמר, מכיוון שהטכנולוגיה התקדמה מספיק כדי ללכוד צליל מסונכרן.
אחרי מלחמת העולם השנייה, הגיעו הסרטים שאנחנו מכירים היום, מהנרטיב הארוך לסרטים עלילתיים. ככל שהטכנולוגיה התקדמה, ניתן היה ליצור סרטים סוחפים ומרהיבים יותר עם יציבות, הקלטת סאונד משופרת, עריכה דיגיטלית ואפקטים מיוחדים. בשנות ה-70 הפכו הסרטים ההוליוודיים למעצמה תרבותית וכלכלית שהניבה הכנסות של מיליארדי דולרים בקופות.
מהפכת הווידאו הביתי של שנות ה-80 שינתה עוד יותר את האופן שבו אנשים צופים בסרטי קולנוע ומאז, התעשייה חוותה מעבר לתוכן דיגיטלי, כאשר הקהל מנצל כעת את שירותי הסטרימינג ואת פורמטי המדיה מבוססי האינטרנט.
המעבר הזה למדיה דיגיטלית יצר שוק עצום ליוצרי ומפיצי תוכן, שלא לדבר על הפוטנציאל העצום לרווח. סרטים מהווים כיום חלק משמעותי מכלכלת האינטרנט, והודות לאימוץ הנרחב של קולנוע דיגיטלי, תעשיית הקולנוע היא כיום מחולל ההכנסות השלישי בגודלו עבור תעשיית הבידור.
פורמטים דיגיטליים אלה שינו גם את האופן שבו יוצרי סרטים יוצרים ומספרים את סיפוריהם. עם היכולת לערוך ולהלחין באופן דיגיטלי, יוצרי סרטים יכולים להתנסות בחופשיות רבה יותר וליצור סרטים עם מגוון רחב יותר של טכניקות חדשניות.
בעתיד, סרטים בטוח יתפתחו עוד יותר. סביר להניח שנראה עלייה במציאות מדומה ובסרטי תלת ממד, ועם המגוון ההולך ומתרחב של שירותי סטרימינג ומדיה מבוססת אינטרנט אחרת, סרטים בעתיד צפויים להיות נצרכים, בדרכים מלהיבות יותר ויותר.
האבולוציה של הסרטים במאה האחרונה הייתה יוצאת דופן. מהסרטים הפרימיטיביים הראשונים ועד לתכונות המרהיבות מבחינה חזותית של ימינו, לסרטים הייתה השפעה עמוקה על האופן שבו אנו מבינים, חווים ונהנים מסיפורים, ושינו את תעשיית הבידור לנצח.